onsdag 13. april 2011

Deilige ostehorn med kremost og skinke

Siden jeg fikk lyst på noe godt til kvelds og fylle opp frysen igjen så valgte jeg å lage ostehorn etter jobb.Det er enkelt å lage og smaker godt.Ostehornene pleier å forsvinne fort fra frysen. Denne oppskriften gir 24 ostehorn.

Deig:
1 pk tørrgjær
3 ms smeltet smør
5 dl lunkent vann
1 ts salt
15 dl hvetemel (900 g)

Fyll:
2 pk kremost naturell (200 g)
1 pk smårettskinke
2 ts dill
½ ts chillipulver

  • Ha gjær i en bolle 
  • Smelt smør og tilsett vann 
  • Slå blandingen i bakebollen og rør ut gjæren 
  • Rør inn salt 
  • Tilsett hvetemel og elt deigen glatt og jevn, slik at den slipper redskapen

 
  • Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse  
  • Mens deigen hever lages fyllet ved å ha kremosten i en bolle og tilsette skinke,dill og chillipulver. Rør dette godt sammen.

  • Elt deigen lett etter hevingen og del den i 3 kuler
  • Kjevl en av deigkulene ut slik at den blir rund med en diameter på 40 cm
  • Del deigen i åtte like store deler med et pizzahjul
  • Legg ca. 1 ts av fyllet i midten på den brede delen av deigen og rull sammen mot spissen av deigen til et horn
  • Legg horna på en bakepapirkledd bakeplate og dekk med et håndkle 
  • La horna heve seg til dobbel størrelse 
  • Dusj hornene med vann før steking 
  • Stek hornene ved 200 grader i 14 minutt 
  • Avkjøl på rist
  • Slik såg det endelige resultatet ut.De ble veldig gode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar