Siden jeg fikk lyst på noe godt til kvelds og fylle opp frysen igjen så valgte jeg å lage ostehorn etter jobb.Det er enkelt å lage og smaker godt.Ostehornene pleier å forsvinne fort fra frysen. Denne oppskriften gir 24 ostehorn.
Deig:
1 pk tørrgjær
3 ms smeltet smør
5 dl lunkent vann
1 ts salt
15 dl hvetemel (900 g)
Fyll:
2 pk kremost naturell (200 g)
1 pk smårettskinke
2 ts dill
½ ts chillipulver
- Ha gjær i en bolle
- Smelt smør og tilsett vann
- Slå blandingen i bakebollen og rør ut gjæren
- Rør inn salt
- Tilsett hvetemel og elt deigen glatt og jevn, slik at den slipper redskapen
- Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse
- Mens deigen hever lages fyllet ved å ha kremosten i en bolle og tilsette skinke,dill og chillipulver. Rør dette godt sammen.
- Elt deigen lett etter hevingen og del den i 3 kuler
- Kjevl en av deigkulene ut slik at den blir rund med en diameter på 40 cm
- Del deigen i åtte like store deler med et pizzahjul
- Legg ca. 1 ts av fyllet i midten på den brede delen av deigen og rull sammen mot spissen av deigen til et horn
- Legg horna på en bakepapirkledd bakeplate og dekk med et håndkle
- La horna heve seg til dobbel størrelse
- Dusj hornene med vann før steking
- Stek hornene ved 200 grader i 14 minutt
- Avkjøl på rist
- Slik såg det endelige resultatet ut.De ble veldig gode.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar