Et tips er å bruke silikonform eller å ha papirformer i mettallformen. Jeg brukte metallform første gangen og noe av egget hang igjen i formen og var vanskelig å rengjøre. Jeg måtte legge formen i bløt med maskinoppvaskmiddel for å få det ut igjen. Etter det kjøpte jeg meg en silikonform på Jernia. Lenge leve latsakpen :-) Uansett hvor mye jeg liker å lage mat, så er oppryddingsarbeidet etterpå ikke gøy i det hele tatt. Det finnes så mange andre ting jeg heller vil bruke tiden min på.
Til 12 mini omeletter trenger du:
Omelettrøre:
6 egg1 dl Melk eller vann
Salt
Pepper
Fyll:
SkinkePaprika
Vårløk
Brokkoli
Alternativ til fyll:
Bacon
Tomat
Sopp
Løk
Fetaost
Ost
Spinat
Oliven
Framgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Vask og kutt opp grønnsakene.
- Ha grønnsakene og skinken oppi muffinsformene.
- Visp sammen egg, melk/vann, salt og pepper.
- Hell det så over fyllet i muffinsformen.
- Stek mini omelettene midt i ovnen i ca. 18-20 minutt.
- Ta ut og avkjøl. Omelettene vil falle litt sammen når de blir kalde.
Da er det bare å nyte!
De holder seg fint i 4-5 dager i kjøleskap (sikkert lenger også, men her er de spist opp før den tid) i en lukket plastboks. Så slipper en å spise alle på en gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar